Ykkösasiat rakennustelinetyöskentelyyn

07.01.2016 15:43

1) Suunnittele etukäteen rakennustelineillä työskentelyä

Rakennustelinetyöskentelyn etukäteen suunnittelu ei ainoastaan helpota rakennustelineiden käyttöä vaan varmistaa, että rakennustelineiden tarvittavat osat ovat valmiiksi saatavilla. Varmistaen, että mitkään rakennustelineiden osat eivät puutu ja, että rakennusteline varmasti täyttää rakenteeltaan rakennustelineen kasaamisen jälkeen kaikki turvasäännökset on suunnittelun a ja o.

Muutama nopea luonnos suunnitellusta rakennustelineen kokoonpanosta auttaa visualisoimeen ja kun rakennustelineen osia tilataan, tiedetään etukäteen jo puuttuvat rakennustelineen osat. Rakennustelineen asennusporukan tapaamisissa etukäteissuunnitelulla saadaan aikaiseksi myös varmistus rakennustelineen asennuksen onnistumisesta

Rakennustelineen asennuksen etukäteen suunnittelu myöskin auttaa säästämään rahaa ja aikaa.

2) Rakennustelineen kasaamisalusta

Rakennustelineet kasattaessa vaativat pohjalta paljon ja rakennustelineet tulevat olla tukevasti ja tasaisesti maanpintaa vastaan. Epätasaiselle maalle rakennustelineet tulee tukea ja saada tasaisesti kasattua maanpintaa vasten. Rakennustelineet tulevat olla tasaisesti maanpintaa vasten ja varmistaa, että rakennustelineet ovat tukevat myös kosteissa olosuhteissa.

3) Turvallisuus rakennustelineissä on ykkösenä

Rakennustelineiden turvallisuus on aina ykkösenä rakennustelineet.fi sivustolla. Rakennustelineiden turvallisuus varmistetaan aina, jotta rakennustelineonnettomuudet saadaan pidettyä alhaisina rakennustelintyömailla. Rakennustelineillä työskentelyn suojausvälineet kuten kypärät, pitkät hihat, hanskat ja turvalasit täytyvät olla rakennustelinetyömailla, jotta työskentely rakennustelineillä on varmasti turvallista. Rakennustelineiden turvavälineistöä tulee käyttää sisältäen turvakaiteet, rakennustelineportit yms., jotta putoaminen rakennustelineiltä saadaan estettyä

4) Rakennustelineen turvallisen rakenteen muodostaminen

Rakennustelineen jalkalistojen käyttäminen on osa turvallista rakennetta ja tekeen työskentely rakennustelineellä turvallisemmasi työskentelylavojen kanssa. Ideaalisesti rakennustelineella jalkalistat estävät tavaroiden tippumisen ja ne tulee olla asennettuna tiukasti yhteen, jotta millään rakennustelineen tasolla tavarat eivät putoa alas. Rakennusteline tulee myös kiinnittää kiinteään rakenteeseen, kuten kerrostalon seinään, jotta se pysyy tukevana.

5) Rakennustelineen tarkistus

On tärkeää, että rakennusteline on perusteellisesti tarkastettu ja rakennustelinetarkastus on tehty ennen sen käyttöönottoa. Rakennustelineen tarkastuspöytäkirja tulee täyttää päivittäin ja siihen tulee merkitä kaikki rikkoutuneet ja muuten puutteelliset rakennustelineen osat, kuten lavat,kaiteet ja kehät.